2 yemek kaşığı süt ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenir, kekimiz borcamda fırında pişirilir.(isterseniz kelepçeli kek kalıbında da pişirebilirsiniz)
Ilımış olan kekimizin üstüne 2 subardağı ılık sütümüz yavaşça dökülür.
1 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
Soğumuş kekimizin üstüne krem şantimiz sürülür.
Kakao sosumuz koyulaşana kadar ocakta pişirilir.
Kakao sosu (soğuk olacak), krem şantinin üstünü örtecek şekilde dökülür.
Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. ( Beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika çırpılır. Ne kadar uzun çırpılırsa kek o kadar kabarır. Pandispanya hamurunda kabartma tozu kullanmıyoruz.)
İyice çırpmış olduğun bu karışıma su eklenir. Çırpmaya devam edilir. ( Su ince ip gibi eklenir ve karıştırılır)
Sıvı yağ eklenir ve çırpılır.( Püf Noktası: Yaşar Usta'dan alınan bilgilere göre sıvı yağ özellikle kare şekilde yaptığın keklerin ortasının çukurlaşmamasını sağlar)
Un elekten geçirilerek katılır.( Püf noktası: Un eklerken mikser kullanmıyoruz. Az Az ekleyip elimizle karıştırıyoruz.)
Önceden ısıtılmış fıırnda 150 derecde 5o dakika pişirilir.
(http://birporsiyonmutluluk.blogspot.com/) Ankara Yıldız'da bulunan Karamela Pastaevinde (http://www.karamelapastaevi.com/) şeker hamuru ile pasta yapımı kursuna katıldık. Çok güzel bir zaman geçirdik. Pasta pişirdik, süsledik ve afiyetle yaptıklarımızı yedik. Karamela Pastaevi çalışanlarına ve Yaşar Usta'ya teşekkür ediyorum. ''
'' Bu tarifi arkadaşım Başak'tan almıştım. Hatta O da, annesinden almış! Çok beğendiğim ve severek yaptığım bir kurabiye olduğu için sitemde yayınlamak istedim.İkisine de çok teşekkürler. Sizde mutlaka deneyin.''
Malzemeler: Kurabiyesi:
Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında)
3 yumurta (oda sıcaklığında)
400 gr. mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Üzerine:
Çokokrem (yaklaşık 300 gr)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sade ufalanmış confleks
Yapılışı:
Kurabiye için olan tüm malzemeler iyice yoğrulur. (Elinize yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.)
Hamurunuzu küçük olmak şartıyla elips şekli verin. ( Conflekse bulayacağımız için çok büyük oluyorlar, Resimdeki büyüklükte olsun derseniz 45 tane yapabilirsiniz.)
Önceden ısıtılan fırında 150 derecede 15-20 dk.pişirin.( Beyaz olacak, fazla pişmesin)
" Cheese cake tarifimin resimini çekmediğin için şu anda yayınlıyamıyorum. Ama cheese cake'im gibi tatlı yiğenim Pelin'in resmini yayınlıyorum. Tatlımızda aynı bu resim gibi TATLI:) ''
Malzemeler: Pasta Tabanı:
2 subardağı ezilmiş yulaflı bisküvi
125 gr. margarin ( erimiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması:
2 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 limon rendesi
Üzerine:
Çikolata Parçaları-sosu veya Böğürtlen sosu
Yapılışı:
Bisküvi, tarçın ve yağ karışımı kelepçeli kek kalıbımızın altına yerleştirilir.
Labne peyniri önce düşük hızla çırpılır.
Sonra şeker eklenir ve hafifce çırpılır.
Tek tek yumurtaları kırmak kaydıyla yumurtaları ekleyip düşük hızda çok az çırpın.
Limon rendesini ekleyin.
Kremayı, tarçınlı yaptığınız karışımın üstüne dökün.
150 derecede krema koyulaşana kadar pişirin. (Püf noktası: Kek kalıbınızı, su dolu tepsinin içine koyarak fırında pişiriniz. Böylece üst kremanız yanmamış olur)
Margarin ve un orta ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından süt ve şeker eklenir.
Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
Kaynayan tatlımız kısık ateşte 5 dk daha pişirilmeye devam edilir.
En son damla sakızımız ilave edilir ve ocaktan alınır. (Püf Noktası: Fazla damla sakızı tatlınızı acı yapar. 1 kilo sütle yapılan bu tatlımız için yarım leblebi büyüklüğünde damla sakızı yeterlidir.)