12.08.2009

CHESEE CAKE ÖZEL











Malzemeler:

Tabanı:

  • 1 Paket tuzsuz etimek
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

Özel Chesee Cake Kreması:

  • 5 yumurta ( sarısı & beyazı)
  • 1 ajda çay bardağı toz şeker
  • 1 paket diet labne peyniri
  • 1 paket pınar beyaz
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket mis krema
  • 1 limon kabuğu rendesi

Sosu:

  • Yarım kilo çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

  • Pastaya başlamadan önce fırınımız 150 derecede ısıtılır.
  • Pasta tabanı için; önce tuzsuz etimekler robottan geçirilir. Ayrı bir yerde eritilen tereyağı ve tozşeker un haline getirilen etimeklere eklenir. Hepsi birlikte tekrar robottan geçirilir. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yanmaz kağıt serilir. (Kelepçeli kalıp yoksa ısıya dayanıklı başka bir kapta kullanılabilinir. Ben de bu şekilde kullandım.) Etimek; kağıdın üstüne bastırılır, taban oluşturulur.
  • Özel Krema için; 5 yumurta( sadece sarılar) ve diğer tüm malzemeler güzelce mikserle çırpılır. Çok iyi çırpmanız gerekir. Ayrı bir kapta da kalan yumurta akları köpük köpük olana kadar iyice mikserle çırpılır.
  • İyice çırpılan yumurta akına, diğer kapta hazırladığımız yumurta sarılı karışım yavaşça çırpmadan sadece tahta kaşık kullanılarak karıştırılarak eklenir. ( Kesinlikle bu son aşamada mikser kullanmayın, sadece tahta kaşıkla yavaşça karıştırın)
  • Bu özel krema, etimeyin üstüne dökülür.
  • Fırında 1 saat 5 dakika pişirlir. Bu süre sonunda, 15 dakika daha kapalı fırında bekletilir.(Zamana tam olarak uymalısınız. Sakın acele edip erkenden çıkarmayın:))
  • Sosu için gereken tüm malzemeler robottan geçirilir ve pişirilir. Pastamızın üstüne dökülür. (Mevsimi olmadığı için çilek yerine çikolata sosunu tercih ettim. Çilek sosu ve taze çileklerle denemenizi tavsiye ediyorum)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: