31.07.2009

KREMALI KADAYIF










'Tarif ve teknik destek için ÖZGÜL Ablama çok teşekkür ediyorum. Çok hafif, değişik ve çıtır çıtır bir tatlı oldu :)))) Tatlımızın kreması; yaş pastalar için de güzel bir tercih olabilir. Denemenizi tavsiye ederim.'








Malzemeler:

  • 250 gr kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kilo süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket labne peyniri
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • ceviz

Yapılışı:

  • Kadayıf elle iyice ufalanır.
  • Teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ konulur ve kadayıf eklenir,sürekli karıştırarak kavrulur. (Kadayıflar çok yanmayacak resimdeki renk alana kadar kavrulur)
  • Ocaktan aldığımız kadayıflara dövülmüş ceviz ve tarçın eklenir.
  • Muhallebi için süt, mısır nişastası, pirinç unu,un ve şeker tencerede kaynayana kadar pişirilir.
  • Pişen muhallebi ocaktan alınır. İçine labne, krem şanti(toz halinde) ve vanilya eklenir. Mikserle iyice çırpılır.
  • Kadayıf-ceviz-tarçın karışımımızın yarısı borcamın altına serilir. (Borcam kuru olacak)
  • Üstüne muhallebimiz dökülür.
  • Dolapta soğutulur.
  • Kalan kadayıf, ikram ederken tatlımızın üstüne dökülür. ( Püf Noktası: Kadayıf dolapta bekleyince yumuşadığı için, servis yaparken ikram edilir ve ağzı açık bir kapta saklanır.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: