23.07.2009

AĞLAYAN PASTA

Malzemeler:
Kek Hamuru:
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 subardağı ılık süt (keki yumuşatmak için )
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay fincanı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Kakao Sos (en üstüne):

  • 1,5 subardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kakao

Yapılışı:

  • Yumurta ve 1 çay fincanı şeker çırpılır.
  • 2 yemek kaşığı süt ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenir, kekimiz borcamda fırında pişirilir.(isterseniz kelepçeli kek kalıbında da pişirebilirsiniz)
  • Ilımış olan kekimizin üstüne 2 subardağı ılık sütümüz yavaşça dökülür.
  • 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
  • Soğumuş kekimizin üstüne krem şantimiz sürülür.
  • Kakao sosumuz koyulaşana kadar ocakta pişirilir.
  • Kakao sosu (soğuk olacak), krem şantinin üstünü örtecek şekilde dökülür.
  • Buzdolabında soğutulur.

Afiyet olsun

PANDİSPANYA KEK HAMURU (YAŞ PASTA İÇİN)

Malzemeler:

  • 6 yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao( kakaolu istersen)
  • 60 ml su
  • 30 ml sıvıyağ

Yapılışı:

  • Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. ( Beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika çırpılır. Ne kadar uzun çırpılırsa kek o kadar kabarır. Pandispanya hamurunda kabartma tozu kullanmıyoruz.)
  • İyice çırpmış olduğun bu karışıma su eklenir. Çırpmaya devam edilir. ( Su ince ip gibi eklenir ve karıştırılır)
  • Sıvı yağ eklenir ve çırpılır.( Püf Noktası: Yaşar Usta'dan alınan bilgilere göre sıvı yağ özellikle kare şekilde yaptığın keklerin ortasının çukurlaşmamasını sağlar)
  • Un elekten geçirilerek katılır.( Püf noktası: Un eklerken mikser kullanmıyoruz. Az Az ekleyip elimizle karıştırıyoruz.)
  • Önceden ısıtılmış fıırnda 150 derecde 5o dakika pişirilir.

20.07.2009

ŞEKER HAMURUYLA PASTA YAPIMI




'' 19.07.2009 pazar günü Fecir'le birlikte
(http://birporsiyonmutluluk.blogspot.com/) Ankara Yıldız'da bulunan Karamela Pastaevinde (http://www.karamelapastaevi.com/) şeker hamuru ile pasta yapımı kursuna katıldık. Çok güzel bir zaman geçirdik. Pasta pişirdik, süsledik ve afiyetle yaptıklarımızı yedik. Karamela Pastaevi çalışanlarına ve Yaşar Usta'ya teşekkür ediyorum. ''

AÇMA

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( 1'nin akı üstüne)
  • 1 bardak ılık su
  • 1 paket maya
  • Alabildiğince un
  • Susam veya çörekotu

Yapılışı:

  • Mayayı ılıksuyun içinde erit,.
  • Tüm malzemeyi karıştır.( Yumuşak bir hamur elde edilecek, ele çok yapışmayacak) Üzerini örterek hamuru iyice mayala.
  • Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopar. Elinle hamuru düzelt.(Poğaça büyüklüğünde)
  • Elinde düzelttiğin hamurunun içine biraz katı yağ (erimemiş ) sür. (1 paket margarin dışında)
  • Hamurun ortasına tercihe göre ya beyaz peynir ya da dövülmüş ceviz koyulur.
  • Hamuru burgu yapar gibi yuvarlayarak simit şeklini ver.
  • Üzerine yumurta akı sür, susam veya çörek otuna batır.
  • Fırında pişir.

Afiyet olsun.

KAŞIK PASTASI











Malzemeler:
  • 1 kilo süt
  • 1 subardağı süt ( krem şanti için)
  • 1,5 subardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • kedidili
  • kakao, ceviz

Yapılışı:

  • Kedidilini şekerli ılık su ile iyice ıslat. (Püf Noktası: Şeker yerine kayısı marmelatı kullanırsanız daha güzel tat verir.)
  • 1 kilo süt, şeker, yumurta ve kakao pişirilir.
  • Kedidili, krema ve ceviz olarak 3 kat halinde borcama dizilir.
  • Üstüne krem şanti dökülür ve cevizle süslenir.
  • Kaşıkla tabaklara servis yapılır.

Afiyet olsun.

MISIR GEVREKLİ MÜTHİŞ KURABİYE


'' Bu tarifi arkadaşım Başak'tan almıştım. Hatta O da, annesinden almış! Çok beğendiğim ve severek yaptığım bir kurabiye olduğu için sitemde yayınlamak istedim.İkisine de çok teşekkürler. Sizde mutlaka deneyin.''






Malzemeler:
Kurabiyesi:
  • Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında)
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 400 gr. mısır nişastası
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Üzerine:


  • Çokokrem (yaklaşık 300 gr)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sade ufalanmış confleks
Yapılışı:


  • Kurabiye için olan tüm malzemeler iyice yoğrulur. (Elinize yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.)
  • Hamurunuzu küçük olmak şartıyla elips şekli verin. ( Conflekse bulayacağımız için çok büyük oluyorlar, Resimdeki büyüklükte olsun derseniz 45 tane yapabilirsiniz.)
  • Önceden ısıtılan fırında 150 derecede 15-20 dk.pişirin.( Beyaz olacak, fazla pişmesin)
  • Tepsiyi fırından çıkartın, kurabiyeliriniz soğusun.
  • Çokokremi sıvıyağla ocakta erit.
  • Soğumuş kurabiyelerimizi, ılımış olan çokokreme ve sonra conflekse bulayın.
  • Dolapta soğutun.
Afiyet olsun.

CHESEE CAKE

" Cheese cake tarifimin resimini çekmediğin için şu anda yayınlıyamıyorum. Ama cheese cake'im gibi tatlı yiğenim Pelin'in resmini yayınlıyorum. Tatlımızda aynı bu resim gibi TATLI:) ''







Malzemeler:
Pasta Tabanı:
  • 2 subardağı ezilmiş yulaflı bisküvi
  • 125 gr. margarin ( erimiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması:

  • 2 paket labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon rendesi

Üzerine:

  • Çikolata Parçaları-sosu veya Böğürtlen sosu

Yapılışı:

  • Bisküvi, tarçın ve yağ karışımı kelepçeli kek kalıbımızın altına yerleştirilir.
  • Labne peyniri önce düşük hızla çırpılır.
  • Sonra şeker eklenir ve hafifce çırpılır.
  • Tek tek yumurtaları kırmak kaydıyla yumurtaları ekleyip düşük hızda çok az çırpın.
  • Limon rendesini ekleyin.
  • Kremayı, tarçınlı yaptığınız karışımın üstüne dökün.
  • 150 derecede krema koyulaşana kadar pişirin. (Püf noktası: Kek kalıbınızı, su dolu tepsinin içine koyarak fırında pişiriniz. Böylece üst kremanız yanmamış olur)
  • Dolapta soğutarak servis yapılır.

Afiyet olsun

TRAMISU








Malzemeler:
  • Kakaolu hazır kek (Halamın tavsiyesi: Altın kek olması daha iyimiş)
  • Yarım kilo süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • Kakao (üzeri için)
  • 1 subardağı ılık su+1 tatlı kaşığı nescafe (kekimizi ıslatmak için)

Yapılışı:

  • 1 su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı nescafe eklenir. Nescafeli karışımla hazır kekimiz iyice ıslatılır.
  • Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve un bir kapta tel çırpıcı ile karıştıırlır. (Topak olmasın diye önceden karıştırıyoruz.)
  • Kremamız ocağa koyulur ve pişirilir.
  • Ocaktan indirmeye yakın vanilyamız katılır. (Püf noktası: Vanilya kokusunun yok olmaması için en son atmalısınız)
  • Ocaktan alınca labne peynirmiz katılır, mikserle çırpılır.
  • Kremamız kekin ortasına ve üstüne sürülür. (Ortasına kremamız daha çok olacak)
  • En üstüne bolca kakao serpilir.

Afiyet olsun.

HAVUÇLU KEK











Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 orta boy havuç rendesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Dövülmüş ceviz

Yapılışı:

  • Yumurtalar beyazlayıncaya kadar çırpılır.
  • Toz şeker eklenir ve iyice çırpılır.
  • Kalan malzemeler eklenir, çırpılır.
  • Yağlanmış kek kalıbında önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 45-50 dk. pişirilir.

Afiyet olsun.

TAVUK GÖĞSÜ











Malzemeler:

  • 1 kilo süt
  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Damla sakızı
  • Ceviz, tarçın, hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Margarin ve un orta ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Ardından süt ve şeker eklenir.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynayan tatlımız kısık ateşte 5 dk daha pişirilmeye devam edilir.
  • En son damla sakızımız ilave edilir ve ocaktan alınır. (Püf Noktası: Fazla damla sakızı tatlınızı acı yapar. 1 kilo sütle yapılan bu tatlımız için yarım leblebi büyüklüğünde damla sakızı yeterlidir.)
  • 10 dk. mikserle çırpılan tavuk göğsü tatlımız hafif ıslattığımız borcam tepsisine dökülür.
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • Ceviz , tarçın veya hindistan cevizi ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.