skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler:
Kek Hamuru:- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 subardağı ılık süt (keki yumuşatmak için )
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay fincanı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Kakao Sos (en üstüne):
- 1,5 subardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kakao
Yapılışı:
- Yumurta ve 1 çay fincanı şeker çırpılır.
- 2 yemek kaşığı süt ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenir, kekimiz borcamda fırında pişirilir.(isterseniz kelepçeli kek kalıbında da pişirebilirsiniz)
- Ilımış olan kekimizin üstüne 2 subardağı ılık sütümüz yavaşça dökülür.
- 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
- Soğumuş kekimizin üstüne krem şantimiz sürülür.
- Kakao sosumuz koyulaşana kadar ocakta pişirilir.
- Kakao sosu (soğuk olacak), krem şantinin üstünü örtecek şekilde dökülür.
- Buzdolabında soğutulur.
Afiyet olsun
Malzemeler:
- 6 yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao( kakaolu istersen)
- 60 ml su
- 30 ml sıvıyağ
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. ( Beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika çırpılır. Ne kadar uzun çırpılırsa kek o kadar kabarır. Pandispanya hamurunda kabartma tozu kullanmıyoruz.)
- İyice çırpmış olduğun bu karışıma su eklenir. Çırpmaya devam edilir. ( Su ince ip gibi eklenir ve karıştırılır)
- Sıvı yağ eklenir ve çırpılır.( Püf Noktası: Yaşar Usta'dan alınan bilgilere göre sıvı yağ özellikle kare şekilde yaptığın keklerin ortasının çukurlaşmamasını sağlar)
- Un elekten geçirilerek katılır.( Püf noktası: Un eklerken mikser kullanmıyoruz. Az Az ekleyip elimizle karıştırıyoruz.)
- Önceden ısıtılmış fıırnda 150 derecde 5o dakika pişirilir.
''
19.07.2009 pazar günü Fecir'le birlikte
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta ( 1'nin akı üstüne)
- 1 bardak ılık su
- 1 paket maya
- Alabildiğince un
- Susam veya çörekotu
Yapılışı:
- Mayayı ılıksuyun içinde erit,.
- Tüm malzemeyi karıştır.( Yumuşak bir hamur elde edilecek, ele çok yapışmayacak) Üzerini örterek hamuru iyice mayala.
- Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopar. Elinle hamuru düzelt.(Poğaça büyüklüğünde)
- Elinde düzelttiğin hamurunun içine biraz katı yağ (erimemiş ) sür. (1 paket margarin dışında)
- Hamurun ortasına tercihe göre ya beyaz peynir ya da dövülmüş ceviz koyulur.
- Hamuru burgu yapar gibi yuvarlayarak simit şeklini ver.
- Üzerine yumurta akı sür, susam veya çörek otuna batır.
- Fırında pişir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 kilo süt
- 1 subardağı süt ( krem şanti için)
- 1,5 subardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- kedidili
- kakao, ceviz
Yapılışı:
- Kedidilini şekerli ılık su ile iyice ıslat. (Püf Noktası: Şeker yerine kayısı marmelatı kullanırsanız daha güzel tat verir.)
- 1 kilo süt, şeker, yumurta ve kakao pişirilir.
- Kedidili, krema ve ceviz olarak 3 kat halinde borcama dizilir.
- Üstüne krem şanti dökülür ve cevizle süslenir.
- Kaşıkla tabaklara servis yapılır.
Afiyet olsun.
''
Bu tarifi arkadaşım Başak'tan almıştım. Hatta O da, annesinden almış! Çok beğendiğim ve severek yaptığım bir kurabiye olduğu için sitemde yayınlamak istedim.İkisine de çok teşekkürler.
Sizde mutlaka deneyin.''Malzemeler:
Kurabiyesi:- Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında)
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 400 gr. mısır nişastası
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Üzerine:
- Çokokrem (yaklaşık 300 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sade ufalanmış confleks
Yapılışı:
- Kurabiye için olan tüm malzemeler iyice yoğrulur. (Elinize yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.)
- Hamurunuzu küçük olmak şartıyla elips şekli verin. ( Conflekse bulayacağımız için çok büyük oluyorlar, Resimdeki büyüklükte olsun derseniz 45 tane yapabilirsiniz.)
- Önceden ısıtılan fırında 150 derecede 15-20 dk.pişirin.( Beyaz olacak, fazla pişmesin)
- Tepsiyi fırından çıkartın, kurabiyeliriniz soğusun.
- Çokokremi sıvıyağla ocakta erit.
- Soğumuş kurabiyelerimizi, ılımış olan çokokreme ve sonra conflekse bulayın.
- Dolapta soğutun.
Afiyet olsun.
"
Cheese cake tarifimin resimini çekmediğin için şu anda yayınlıyamıyorum. Ama cheese cake'im gibi tatlı yiğenim Pelin'in resmini yayınlıyorum. Tatlımızda aynı bu resim gibi TATLI:) ''
Malzemeler:
Pasta Tabanı:- 2 subardağı ezilmiş yulaflı bisküvi
- 125 gr. margarin ( erimiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması:
- 2 paket labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 limon rendesi
Üzerine:
- Çikolata Parçaları-sosu veya Böğürtlen sosu
Yapılışı:
- Bisküvi, tarçın ve yağ karışımı kelepçeli kek kalıbımızın altına yerleştirilir.
- Labne peyniri önce düşük hızla çırpılır.
- Sonra şeker eklenir ve hafifce çırpılır.
- Tek tek yumurtaları kırmak kaydıyla yumurtaları ekleyip düşük hızda çok az çırpın.
- Limon rendesini ekleyin.
- Kremayı, tarçınlı yaptığınız karışımın üstüne dökün.
- 150 derecede krema koyulaşana kadar pişirin. (Püf noktası: Kek kalıbınızı, su dolu tepsinin içine koyarak fırında pişiriniz. Böylece üst kremanız yanmamış olur)
- Dolapta soğutarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Malzemeler:
- Kakaolu hazır kek (Halamın tavsiyesi: Altın kek olması daha iyimiş)
- Yarım kilo süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket vanilya
- Kakao (üzeri için)
- 1 subardağı ılık su+1 tatlı kaşığı nescafe (kekimizi ıslatmak için)
Yapılışı:
- 1 su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı nescafe eklenir. Nescafeli karışımla hazır kekimiz iyice ıslatılır.
- Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve un bir kapta tel çırpıcı ile karıştıırlır. (Topak olmasın diye önceden karıştırıyoruz.)
- Kremamız ocağa koyulur ve pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın vanilyamız katılır. (Püf noktası: Vanilya kokusunun yok olmaması için en son atmalısınız)
- Ocaktan alınca labne peynirmiz katılır, mikserle çırpılır.
- Kremamız kekin ortasına ve üstüne sürülür. (Ortasına kremamız daha çok olacak)
- En üstüne bolca kakao serpilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 orta boy havuç rendesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Yumurtalar beyazlayıncaya kadar çırpılır.
- Toz şeker eklenir ve iyice çırpılır.
- Kalan malzemeler eklenir, çırpılır.
- Yağlanmış kek kalıbında önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 45-50 dk. pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:- 1 kilo süt
- 125 gr. margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Damla sakızı
- Ceviz, tarçın, hindistan cevizi
Yapılışı:
- Margarin ve un orta ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından süt ve şeker eklenir.
- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayan tatlımız kısık ateşte 5 dk daha pişirilmeye devam edilir.
- En son damla sakızımız ilave edilir ve ocaktan alınır. (Püf Noktası: Fazla damla sakızı tatlınızı acı yapar. 1 kilo sütle yapılan bu tatlımız için yarım leblebi büyüklüğünde damla sakızı yeterlidir.)
- 10 dk. mikserle çırpılan tavuk göğsü tatlımız hafif ıslattığımız borcam tepsisine dökülür.
- Buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Ceviz , tarçın veya hindistan cevizi ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet olsun.