Malzemeler:
Pasta Tabanı:
- 2 subardağı ezilmiş yulaflı bisküvi
- 125 gr. margarin ( erimiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması:
- 2 paket labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 limon rendesi
Üzerine:
- Çikolata Parçaları-sosu veya Böğürtlen sosu
Yapılışı:
- Bisküvi, tarçın ve yağ karışımı kelepçeli kek kalıbımızın altına yerleştirilir.
- Labne peyniri önce düşük hızla çırpılır.
- Sonra şeker eklenir ve hafifce çırpılır.
- Tek tek yumurtaları kırmak kaydıyla yumurtaları ekleyip düşük hızda çok az çırpın.
- Limon rendesini ekleyin.
- Kremayı, tarçınlı yaptığınız karışımın üstüne dökün.
- 150 derecede krema koyulaşana kadar pişirin. (Püf noktası: Kek kalıbınızı, su dolu tepsinin içine koyarak fırında pişiriniz. Böylece üst kremanız yanmamış olur)
- Dolapta soğutarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder