Kek Hamuru:
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 subardağı ılık süt (keki yumuşatmak için )
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay fincanı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Kakao Sos (en üstüne):
- 1,5 subardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kakao
Yapılışı:
- Yumurta ve 1 çay fincanı şeker çırpılır.
- 2 yemek kaşığı süt ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenir, kekimiz borcamda fırında pişirilir.(isterseniz kelepçeli kek kalıbında da pişirebilirsiniz)
- Ilımış olan kekimizin üstüne 2 subardağı ılık sütümüz yavaşça dökülür.
- 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
- Soğumuş kekimizin üstüne krem şantimiz sürülür.
- Kakao sosumuz koyulaşana kadar ocakta pişirilir.
- Kakao sosu (soğuk olacak), krem şantinin üstünü örtecek şekilde dökülür.
- Buzdolabında soğutulur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder