23.07.2009

AĞLAYAN PASTA

Malzemeler:
Kek Hamuru:
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 subardağı ılık süt (keki yumuşatmak için )
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay fincanı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Kakao Sos (en üstüne):

  • 1,5 subardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kakao

Yapılışı:

  • Yumurta ve 1 çay fincanı şeker çırpılır.
  • 2 yemek kaşığı süt ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenir, kekimiz borcamda fırında pişirilir.(isterseniz kelepçeli kek kalıbında da pişirebilirsiniz)
  • Ilımış olan kekimizin üstüne 2 subardağı ılık sütümüz yavaşça dökülür.
  • 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
  • Soğumuş kekimizin üstüne krem şantimiz sürülür.
  • Kakao sosumuz koyulaşana kadar ocakta pişirilir.
  • Kakao sosu (soğuk olacak), krem şantinin üstünü örtecek şekilde dökülür.
  • Buzdolabında soğutulur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: