28.07.2009

BULGUR PİLAVI











Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık burgur
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 domates
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber-tuz

Yapılışı:

  • Soğanlar yemeklik şekilde doğranır.(veya rondodan geçirilir)
  • Tencereye sıvı yağ koyulur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Doğranmış sivri biberler eklenir, kavrulmaya devam edilir.
  • Ufak doğranmış domates ve salça eklenir, 5 dk. pişirilir.
  • En son yıkadığımız bulgur tencereye eklenir, 2-3 dk daha karıştırarak kavrulur.
  • 3 bardak soğuk su yemeğe ilave edilir, tuz ve biber arzuya göre eklenir.
  • Çok kısık olmamak üzere orta ateşte pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: