Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık burgur
- 1 büyük kuru soğan
- 5 adet sivri biber
- 2 domates
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- Pulbiber-tuz
Yapılışı:
- Soğanlar yemeklik şekilde doğranır.(veya rondodan geçirilir)
- Tencereye sıvı yağ koyulur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Doğranmış sivri biberler eklenir, kavrulmaya devam edilir.
- Ufak doğranmış domates ve salça eklenir, 5 dk. pişirilir.
- En son yıkadığımız bulgur tencereye eklenir, 2-3 dk daha karıştırarak kavrulur.
- 3 bardak soğuk su yemeğe ilave edilir, tuz ve biber arzuya göre eklenir.
- Çok kısık olmamak üzere orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder