'Tarif ve teknik destek için ÖZGÜL Ablama çok teşekkür ediyorum. Çok hafif, değişik ve çıtır çıtır bir tatlı oldu :)))) Tatlımızın kreması; yaş pastalar için de güzel bir tercih olabilir. Denemenizi tavsiye ederim.'
Malzemeler:
- 250 gr kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kilo süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket labne peyniri
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- ceviz
Yapılışı:
- Kadayıf elle iyice ufalanır.
- Teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ konulur ve kadayıf eklenir,sürekli karıştırarak kavrulur. (Kadayıflar çok yanmayacak resimdeki renk alana kadar kavrulur)
- Ocaktan aldığımız kadayıflara dövülmüş ceviz ve tarçın eklenir.
- Muhallebi için süt, mısır nişastası, pirinç unu,un ve şeker tencerede kaynayana kadar pişirilir.
- Pişen muhallebi ocaktan alınır. İçine labne, krem şanti(toz halinde) ve vanilya eklenir. Mikserle iyice çırpılır.
- Kadayıf-ceviz-tarçın karışımımızın yarısı borcamın altına serilir. (Borcam kuru olacak)
- Üstüne muhallebimiz dökülür.
- Dolapta soğutulur.
- Kalan kadayıf, ikram ederken tatlımızın üstüne dökülür. ( Püf Noktası: Kadayıf dolapta bekleyince yumuşadığı için, servis yaparken ikram edilir ve ağzı açık bir kapta saklanır.)
Afiyet olsun.