20.07.2009

TAVUK GÖĞSÜ











Malzemeler:

  • 1 kilo süt
  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Damla sakızı
  • Ceviz, tarçın, hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Margarin ve un orta ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Ardından süt ve şeker eklenir.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynayan tatlımız kısık ateşte 5 dk daha pişirilmeye devam edilir.
  • En son damla sakızımız ilave edilir ve ocaktan alınır. (Püf Noktası: Fazla damla sakızı tatlınızı acı yapar. 1 kilo sütle yapılan bu tatlımız için yarım leblebi büyüklüğünde damla sakızı yeterlidir.)
  • 10 dk. mikserle çırpılan tavuk göğsü tatlımız hafif ıslattığımız borcam tepsisine dökülür.
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • Ceviz , tarçın veya hindistan cevizi ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: