Malzemeler:
- 1 kilo süt
- 125 gr. margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Damla sakızı
- Ceviz, tarçın, hindistan cevizi
Yapılışı:
- Margarin ve un orta ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından süt ve şeker eklenir.
- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynayan tatlımız kısık ateşte 5 dk daha pişirilmeye devam edilir.
- En son damla sakızımız ilave edilir ve ocaktan alınır. (Püf Noktası: Fazla damla sakızı tatlınızı acı yapar. 1 kilo sütle yapılan bu tatlımız için yarım leblebi büyüklüğünde damla sakızı yeterlidir.)
- 10 dk. mikserle çırpılan tavuk göğsü tatlımız hafif ıslattığımız borcam tepsisine dökülür.
- Buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Ceviz , tarçın veya hindistan cevizi ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder