17.07.2009

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA











Malzemeler:
  • Barbunya
  • Soğan
  • Havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Domates rendesi
  • Patates (isteğe bağlı)
  • tuz-şeker

Yapılışı:

  • Barbunyalar su ile haşlanır. ( Püf noktası: Bu haşlama işi barbunyalarımızın beyaz kalmasını sağlıyor. Suya kara bir renk çıkana kadar haşlanır, yumuşaması için değil)
  • Düdüklüde, önce soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağ ile kavrulur.
  • Havuçlarımızı (isteğe bağlı patates) ve ardından domates rendemiz eklenir. (Püf noktası: Salça kullanmayın)
  • Haşlanmış barbunya, doğranmış sarımsak, tuz ve şeker eklenir.( Püf Noktası: Zeytinyağlı yemeklere mutlaka 1-2 küp şeker veya toz şeker ekleyiniz.)
  • Tüm malzemeye su eklemeden önce barbunyalar hafif sararana kadar hepsi biraz kavurulur.
  • Kavurma işi sonrası barbunyaların üstünü örtecek kadar su eklenir, pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: