Malzemeler:
- Barbunya
- Soğan
- Havuç
- 2 diş sarımsak
- Domates rendesi
- Patates (isteğe bağlı)
- tuz-şeker
Yapılışı:
- Barbunyalar su ile haşlanır. ( Püf noktası: Bu haşlama işi barbunyalarımızın beyaz kalmasını sağlıyor. Suya kara bir renk çıkana kadar haşlanır, yumuşaması için değil)
- Düdüklüde, önce soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağ ile kavrulur.
- Havuçlarımızı (isteğe bağlı patates) ve ardından domates rendemiz eklenir. (Püf noktası: Salça kullanmayın)
- Haşlanmış barbunya, doğranmış sarımsak, tuz ve şeker eklenir.( Püf Noktası: Zeytinyağlı yemeklere mutlaka 1-2 küp şeker veya toz şeker ekleyiniz.)
- Tüm malzemeye su eklemeden önce barbunyalar hafif sararana kadar hepsi biraz kavurulur.
- Kavurma işi sonrası barbunyaların üstünü örtecek kadar su eklenir, pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder