Malzemeler:
- 3 Patlıcan
- 1 orta boy kuru soğan
- Maydonoz
- 6 adet sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- Nar ekşisi
- Sıvı yağ-tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar közlenip, temizlenir. (Püf noktası: Patlıcan közlemek oldukça zahmetli iştir. Tüm ocağınız batar. Eğer ocağınızı batırmadan közlemek istiyorsanız, resimdeki gibi patlıcan közleme tabağı alınız. Çok işe yarıyor. Hem rahat soyuluyor hem de ocağınız batmıyor. Biber sarımsak vs. sebzelerinizi de közleyebiliyosunuz.)
- Közlenmiş patlıcanlar iyice küçültülür. ( kokoreç yapar gibi.)
- Közlenmiş biber, közlenmiş sarımsak, kuru soğan ve maydonoz eklenir.
- Sıvı yağ ve bolca nar ekşisi ile servise sunulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder