17.07.2009

HAVUÇLU MEZE SALATASI











Malzemeler:
  • Havuç
  • Torba yoğurdu
  • Sarımsak
  • Ceviz
  • Kırmızı pul biber -tuz

Yapılışı:

  • Havuçlar rendelenir.
  • Tencerede iyice yumuşayana kadar sıvı yağ eklenerek pişirilir. (Yumuşaya başlayıp tencereye yapışırsa biraz daha sıvıyağ ekleyebilrisiniz. Tencerenin kapağını kapatarak pişrin.)
  • Pişen havuçlara soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu ve tuzu eklenir. (Püf noktası: Torba yoğurdunu tercih ediniz. Normal yoğurtlar çok çabuk sulanıyor.)
  • Doğranmış cevizleri ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberini ekleyerek servise sunulur.( Havuçlu mezemizi masamız da salata şeklinde ve ayrıca ince dilim ekmeklere sürerek de servis yapabiliriz)

Hiç yorum yok: