Malzemeler:
- Havuç
- Torba yoğurdu
- Sarımsak
- Ceviz
- Kırmızı pul biber -tuz
Yapılışı:
- Havuçlar rendelenir.
- Tencerede iyice yumuşayana kadar sıvı yağ eklenerek pişirilir. (Yumuşaya başlayıp tencereye yapışırsa biraz daha sıvıyağ ekleyebilrisiniz. Tencerenin kapağını kapatarak pişrin.)
- Pişen havuçlara soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu ve tuzu eklenir. (Püf noktası: Torba yoğurdunu tercih ediniz. Normal yoğurtlar çok çabuk sulanıyor.)
- Doğranmış cevizleri ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberini ekleyerek servise sunulur.( Havuçlu mezemizi masamız da salata şeklinde ve ayrıca ince dilim ekmeklere sürerek de servis yapabiliriz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder