14.07.2009

ISPANAKLI BÖREK










Malzemeler:

  • 1 kilo yufka
  • 2 demet ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • kırmızı biber,tuz

Yapılışı:

  • Ispanaklar salata yapar gibi, soğanlarda yemeklik şekilde doğranır. İstenilen ölçüde kırmızı biber ve tuz eklenir. Hepsi bir kapta harmalanır. ( Püf noktası: ıspanak ve soğanlaımızı kavurmadan böreğimize koyacağız, böyle daha güzel ve sağlıklı.)
  • Süt, yumurta ve sıvı yağ bir kapta mikserle 10 sn. kadar çırpılır.
  • Fırın tepsimiz yağlanır.
  • Alt katına yufkamızın 1 adeti serilir, üstüne süt- yumurta ve yağ karışımızdan biraz dökülür. (Karışımımız yufkaların her katına sürülecek, ona göre ayarlama yapın.)
  • Üzerine diğer yufkamız serilir ( Püf noktası: Yufkayı alt kattan sonra 2 ye bölerek tepsiye yerleştirin, pile pile şeklinde düzenleyin ki böreğiniz su böreği gibi kabarık olsun yapışmasın)
  • 3 yufka sırası yaptıktan sonra ıspanak karışımımızı ekleyin.
  • Üstüne diğer yufkayı serin ve karışımı ekleyin. Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
  • Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğimizin üstüne doğru paket yapar gibi kapatın.
  • En üstüne de karışımdan bolca dökmeyi unutmayın.
  • 150 derecelik fırında pişirin. (Püf noktası: Önce altını pişirin ki kabarsın,sonra üstünü açın)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: