Malzemeler:
- 1 kilo yufka
- 2 demet ıspanak
- 1 büyük soğan
- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- kırmızı biber,tuz
Yapılışı:
- Ispanaklar salata yapar gibi, soğanlarda yemeklik şekilde doğranır. İstenilen ölçüde kırmızı biber ve tuz eklenir. Hepsi bir kapta harmalanır. ( Püf noktası: ıspanak ve soğanlaımızı kavurmadan böreğimize koyacağız, böyle daha güzel ve sağlıklı.)
- Süt, yumurta ve sıvı yağ bir kapta mikserle 10 sn. kadar çırpılır.
- Fırın tepsimiz yağlanır.
- Alt katına yufkamızın 1 adeti serilir, üstüne süt- yumurta ve yağ karışımızdan biraz dökülür. (Karışımımız yufkaların her katına sürülecek, ona göre ayarlama yapın.)
- Üzerine diğer yufkamız serilir ( Püf noktası: Yufkayı alt kattan sonra 2 ye bölerek tepsiye yerleştirin, pile pile şeklinde düzenleyin ki böreğiniz su böreği gibi kabarık olsun yapışmasın)
- 3 yufka sırası yaptıktan sonra ıspanak karışımımızı ekleyin.
- Üstüne diğer yufkayı serin ve karışımı ekleyin. Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
- Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğimizin üstüne doğru paket yapar gibi kapatın.
- En üstüne de karışımdan bolca dökmeyi unutmayın.
- 150 derecelik fırında pişirin. (Püf noktası: Önce altını pişirin ki kabarsın,sonra üstünü açın)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder