- 2 su bardağı süt
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta ( 1'nin akı üstüne)
- 1 bardak ılık su
- 1 paket maya
- Alabildiğince un
- Susam veya çörekotu
Yapılışı:
- Mayayı ılıksuyun içinde erit,.
- Tüm malzemeyi karıştır.( Yumuşak bir hamur elde edilecek, ele çok yapışmayacak) Üzerini örterek hamuru iyice mayala.
- Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopar. Elinle hamuru düzelt.(Poğaça büyüklüğünde)
- Elinde düzelttiğin hamurunun içine biraz katı yağ (erimemiş ) sür. (1 paket margarin dışında)
- Hamurun ortasına tercihe göre ya beyaz peynir ya da dövülmüş ceviz koyulur.
- Hamuru burgu yapar gibi yuvarlayarak simit şeklini ver.
- Üzerine yumurta akı sür, susam veya çörek otuna batır.
- Fırında pişir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder