20.07.2009

AÇMA

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( 1'nin akı üstüne)
  • 1 bardak ılık su
  • 1 paket maya
  • Alabildiğince un
  • Susam veya çörekotu

Yapılışı:

  • Mayayı ılıksuyun içinde erit,.
  • Tüm malzemeyi karıştır.( Yumuşak bir hamur elde edilecek, ele çok yapışmayacak) Üzerini örterek hamuru iyice mayala.
  • Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopar. Elinle hamuru düzelt.(Poğaça büyüklüğünde)
  • Elinde düzelttiğin hamurunun içine biraz katı yağ (erimemiş ) sür. (1 paket margarin dışında)
  • Hamurun ortasına tercihe göre ya beyaz peynir ya da dövülmüş ceviz koyulur.
  • Hamuru burgu yapar gibi yuvarlayarak simit şeklini ver.
  • Üzerine yumurta akı sür, susam veya çörek otuna batır.
  • Fırında pişir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: