Malzemeler:
- 6 yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao( kakaolu istersen)
- 60 ml su
- 30 ml sıvıyağ
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. ( Beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika çırpılır. Ne kadar uzun çırpılırsa kek o kadar kabarır. Pandispanya hamurunda kabartma tozu kullanmıyoruz.)
- İyice çırpmış olduğun bu karışıma su eklenir. Çırpmaya devam edilir. ( Su ince ip gibi eklenir ve karıştırılır)
- Sıvı yağ eklenir ve çırpılır.( Püf Noktası: Yaşar Usta'dan alınan bilgilere göre sıvı yağ özellikle kare şekilde yaptığın keklerin ortasının çukurlaşmamasını sağlar)
- Un elekten geçirilerek katılır.( Püf noktası: Un eklerken mikser kullanmıyoruz. Az Az ekleyip elimizle karıştırıyoruz.)
- Önceden ısıtılmış fıırnda 150 derecde 5o dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder