23.07.2009

PANDİSPANYA KEK HAMURU (YAŞ PASTA İÇİN)

Malzemeler:

  • 6 yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao( kakaolu istersen)
  • 60 ml su
  • 30 ml sıvıyağ

Yapılışı:

  • Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. ( Beyazlaşıp kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika çırpılır. Ne kadar uzun çırpılırsa kek o kadar kabarır. Pandispanya hamurunda kabartma tozu kullanmıyoruz.)
  • İyice çırpmış olduğun bu karışıma su eklenir. Çırpmaya devam edilir. ( Su ince ip gibi eklenir ve karıştırılır)
  • Sıvı yağ eklenir ve çırpılır.( Püf Noktası: Yaşar Usta'dan alınan bilgilere göre sıvı yağ özellikle kare şekilde yaptığın keklerin ortasının çukurlaşmamasını sağlar)
  • Un elekten geçirilerek katılır.( Püf noktası: Un eklerken mikser kullanmıyoruz. Az Az ekleyip elimizle karıştırıyoruz.)
  • Önceden ısıtılmış fıırnda 150 derecde 5o dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: